DJI_032
JLK_5585
JLK_5538
Lobby V1 8679
ER Nurses Station V3 8727
ER Nurses Station V5 8862
2nd Floor Bariatric hallway  8953
ER room V5 8757
JLK_5559

McLaren St. Luke's Hospital

Hospital Revitalization and Laboratory

  • New Laboratory (Inpatient & Outpatient)

  • New Main & Visitor Entrance Pavilions

  • New Administrative & Medical Staff Suites

  • New Dinning, Kitchen,& Coffee Bar

  • Interior Beautification & Rebranding of Public Spaces

PMBA Architects was selected by McLaren St. Luke’s Hospital  for  the  design  of  the Revitalization  Project at  the  Hospital,  the  first  primary  phase  of  a  $100M broad campus redevelopment strategy which includes a complete overhaul and beautification of the hospital. The project   includes   new   entrance   pavilions   and canopies at both the main and visitor entries into the hospital.  A  new  public  concourse  connects  the  two entrance  pavilions to  improve the  patient and  visitor experience and reduce traffic in off-staging areas.

As part of the renovation, the main hospital laboratory is relocated to a new location in the lower level of the hospital.  The  outpatient  laboratory  is  also  relocated to an area adjacent to the new main entrance into the hospital.  New administration and medical staff suites are provided, in addition to the relocation of Cardiac Rehab,  Registration,  Waiting  Areas,  and  Gift  Shop. The  kitchen  and  dining  areas  are  relocated  from  the basement to the main level to make access to dining amenities more convenient to patients and visitors. A new  coffee  bar  is  also  provided adjacent  to  the  new entry pavilions.

A complete  rebranding  and  visual  beautification  are provided throughout the common areas of the hospital, bringing uniformity to the environment and promoting a consistent brand throughout the hospital.